AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
5 minutes reading time (1078 words)

AIW lid - Jullie moment trouwen en zo

Wie ben je en wat doe je als Wedding Professional?

Hallo, mijn naam is Ria Fenneman, (zelfstandig) trouwambtenaar en ceremoniespreker voor mijn bedrijf Jullie Moment trouwen enzo.

Ik verzorg een trouwceremonie (wettig en ceremonieel) voor bruidsparen die net een stapje verder willen gaan dan bij de standaard ceremonies. Dan doel ik met name op het persoonlijk vlak, inbreng van vele eigen wensen en meestal is het niet zo'n gehaast afraffel momentje. Het Ja-woord hoort echt heel bijzonder te zijn en het bruidspaar zal daar altijd met een heel goed gevoel aan terug moeten denken.

Sinds eind februari spreek ik ook met heel veel liefde op uitvaarten. Deze wijze van spreken is me ook op het lijf geschreven. 

Hoe ziet een typische werkdag in het leven van jou als Wedding Professional er uit?

Standaard is mijn dag zeker niet. Elke dag brengt weer iets anders.

Mijn trouwseizoen begint eigenlijk in april en stopt ongeveer begin november, alhoewel er nu toch ook vaak rond om de kerst wordt getrouwd. 

Mijn dagen zijn in het seizoen gevuld met schrijven van toespraken en het plannen en afnemen van de interviews met de bruidsparen. De gesprekken vinden veelal plaats in de avonduren meestal op een afgesproken plaats maar ook bij het stel thuis.

Op de dag dat het huwelijk plaats gaat vinden zorg ik dat ik ruimschoots op tijd aanwezig ben. Ik spreek dan vooraf met de leverancier en met de ceremoniemeester de laatste zaken door. Daarna ontvang het bruidspaar en zorg dat alles wat nodig is voor de ceremonie in kannen en kruiken is, zodat er (bijna) niets mis kan gaan.

Na de ceremonie toost ik mee met het paar en eet soms een stukje taart mee waarna ik stilletjes, na afscheid te hebben genomen., weer vertrek.

Daarnaast vervul ik met heel veel liefde ,op vrijwillige basis, de allerliefste wensen van zieke kinderen (3-18 jaar) als wensvervuller bij Stichting Make a Wish Nederland.

Hierbij komt mijn opleiding weddingplanning ook weer goed van pas.

Waarom heb je gekozen voor deze niche?

Eigenlijk wist ik al heel snel dat ik verder wilde in de trouwwereld. Nadat ik ceremoniemeester was bij het huwelijk van mijn dochter in 2007 en toen ook aangenomen werd als Babs wilde ik meer. 

De trouwceremonies voor de gemeente vond ik gewoon te kort en ik vond het jammer dat er gewoon niet meer tijd voor was, want ik had nog zoooooo veel te vertellen over het paar. 

Als trouwgek heb ik in 2011 eerst nog de opleiding Weddingplanner gevolgd in Nieuwegein, ik vond het plannen leuk maar daar bleef het dan ook bij. Het praten en vertellen met en over een bruidspaar vond ik vele malen leuker vandaar dat ik in november 2011 de stap heb gezet om voor me zelf te beginnen. Eerst met JullieMoment en later kwam daar RozeTrouwen speciaal voor HoLeBi stellen bij. 

Het was een zware bevalling en ik heb vaak gedacht "ik stop ermee" want er was hier in het noorden nauwelijks vraag naar een zzp babs. Ik heb goed geluisterd naar een hele goede vriend/ collega fotograaf Jurgen die tegen mij zei, "Ria jouw tijd komt, let maar op", en hij heeft gelijk gekregen. De huwelijken staan nu ver van te voren vast en er wordt zelf al een jaar van te voren een datum gereserveerd. Ik mag nu niet meer klagen en vind het onwijs fijn dat het bruidspaar voor mij kiest om op hun huwelijk/ ceremonie te gaan spreken/vertellen.

Hoe en waar vind jij jouw bruidsparen?

Zoals ik hierboven al vertelde was het eerst een moeilijke opgave, men kende in het noorden het fenomeen zelfstandig trouwambtenaar niet. Je kreeg toch zo'n Babs van de gemeente? Dat was een vaak gehoord antwoord. 

Ik heb in de begintijd veel op kleine beurzen gestaan en ik merkte dat er zo langzamerhand meer stellen interesse kregen. Ik begon met twee stellen per jaar en mag nu de 20 aantikken.

De doorbraak kwam toch wel door mijn deelname aan de Love and Marriage Beurs te Groningen waar ik samen met twee trouwbranche collega's op een vaste plaats sta. Eindelijk kon ik mijn verhaal doen en ik merkte dat er meer animo was, zelf zo dat er op de beurs al een afspraak werd gemaakt. Geweldig vond ik dat en ik was des te blijer dat ik het hele gebeuren toch had doorgezet en niet had op gegeven.

Ook via bevriende fotografen en weddingplanners worden stellen naar mij doorverwezen en omgekeerd doe ik dat ook. En niet onbelangrijk, een goede en leuke ceremonie daar spreekt men over én van trouwen komt trouwen!!.

Wat is een van de leukste momenten uit jouw carrière?

Jeetje, dat zijn er zoveel.

Of deze onder de noemer mooi valt weet ik niet maar het was wel heel erg bijzonder om te doen. 

Mijn eerste tv optreden op rtv Noord met een stel wat ging trouwen in het kader van Vier de Liefde 12-12-12. 

Samen met een Weddingplanner hebben we alles in elkaar gezet en na de ceremonie met z'n allen in de SC Veendam spelersbus naar Nijkerk waar alle stellen van die dag samenkwamen. Geweldig wat een happening.

In februari 2017 heb ik een stel getrouwd waarvan de bruid, toen 21 jaar, terminaal was. Wat vond ik het fijn dat ik dit stel een prachtige ceremonie kon geven, zo ontzettend persoonlijk, bijzonder en emotioneel. Helaas overleed de bruid al snel en doordat het zo vertrouwd voelde mocht ik ook op de uitvaart spreken. Ook dit was zeer speciaal en ik kijk er dan ook met veel liefde op terug.

En verder zijn er zo ontzettend veel leuke en lieve stellen de revue gepasseerd, allemaal even leuk.. 

 

Wat voor toekomstplannen heb je voor jouw bedrijf?

Uitbreiden met het spreken op uitvaarten, nog meer huwelijken voltrekken, het roze huwelijk weer leven inblazen en ik wil iets met styling gaan doen.

Wat zou je nog graag voor jouw bedrijf willen doen? Denk hierbij aan cursussen, training of een 1 op 1 met een van jouw helden!

Ik wil graag een opleiding weddingstyling en weddingflorist gaan volgen.

Ik ben nog steeds helemaal van het trouwen dus ik sta open voor nog meer leuke uitdagingen.

Wat geef je als tip mee aan jouw collega's in de trouwbranche?

1)Geef nooit op al zit het soms behoorlijk tegen.

2) Samenwerken is beter dan elkaar tegenwerken.

3) Praat met vakgenoten als je er niet uitkomt.

4) Wees vooral niet bang om iets te vragen, twee weten meer dan één.

 

AIW lid - De GelegenheidsSpreker
AIW lid - Trouwlocatie Fox
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 28 maart 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712