AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
5 minutes reading time (981 words)

AIW lid - RiDali Films

Wie ben je en wat doe je als Wedding Professional?

Mijn naam is Daan en samen met mijn vrouw Rianne runnen wij RiDali Films. Wij maken trouwfilms, same day edits, wedding clips, wedding film. Geef het een mooie naam, waar het op neer komt is dat wij de hele dag aanwezig zijn bij een bruidspaar en daar een te gekke clip en film van maken. Videograaf dus, alhoewel we onze branche liever verwoord zien als filmmaker is de term videograaf toch het meest gangbaar.

 

Hoe ziet een typische werkdag in het leven van jou als Wedding Professional er uit?

Onze dag begint eigenlijk al enkele dagen voor de daadwerkelijke trouwdag. We checken onze apparatuur, we checken of het materiaal dat nog op disks staat in de backup zit en verwerkt is. We wissen onze kaarten en zorgen ervoor dat alles opgeladen en logisch verpakt is. Daarnaast hebben we enkele dagen gelden contact gehad met ons bruidspaar om de dag door te nemen, we willen natuurlijk niets missen!

Als we langer dan een uur moeten rijden boeken we een hotel de nacht er voor. We willen natuurlijk wel, uitgerust en op tijd zijn. Daarnaast willen we voorkomen dat we in de file komen.

De wekker gaat en het is tijd om te douchen, aankleden en in de auto te springen. Rianne checkt haar make-up en haar, heel belangrijk. En ik kijk met weemoed in de spiegel naar het gebied waar ik eerder een mooie volle haarbos had.. ;P .. Hahaha.. Tijd om te filmen!

Eerst zetten we Rianne bij de bruid af en rijd ik door naar de bruidegom. Daar filmen we de voorbereidingen en gezelligheid die hier bij komt kijken.

Vervolgens gaan we mee voor de First Look waar Rianne en ik ook allebei filmen, gaan we na de First Look mee naar de fotoshoot, vervolgens de ceremonie(s), het diner en uiteindelijke de openingsdans. Na de openingsdans filmen we ca. nog 30 a 45 min. door om de gezelligheid te filmen op een feestavond. Is er een artiest, DJ of band dan pakken we daar natuurlijk ook mooie shots van mee.

Moe maar zeker voldaan pakken we onze spullen in en wensen het bruidspaar nog een te gekke feestavond. We bedanken het bruidspaar dat we aanwezig mochten zijn op hun dag. Iets wat we elke keer weer een hele eer vinden.

We gaan naar de auto en lekker naar huis, of naar het volgende hotel om vervolgens op "repeat" te drukken. :D

Gotta love this business... 

Waarom heb je gekozen voor deze niche?

Rianne en ik hebben ons eigen huwelijk gefilmd d.m.v. vrienden i.p.v. een professional in te huren. Iets waar ik nog steeds heel veel spijt van heb. Vooral als ik zie wat wij nu tegenwoordig voor onze bruidsparen opleveren. Het heeft er echter wel voor gezorgd dat wij na ons huwelijk onze eigen film gingen bewerken, we allerlei opmerkingen omtrent het filmwerk hadden en we dachten dat we daar wel betere ideeën over hadden.

Enkele maanden later, na een bezoek aan een ziekenhuis hebben we in een opwelling onderweg naar huis RiDali bedacht en zijn we aan de slag gegaan. Waarom hebben we gekozen voor deze niche? Filmen past bij ons, het past bij onze creativiteit en het past bij dat wat wij kunnen en willen aandragen voor een huwelijk.

En de gadgets natuurlijk... Gadgets. Kom op... camera's .. slider's .. drone's ... Doggy cam's .. Stabilizer's .. Logische keuze. ;P

Hoe en waar vind jij jouw bruidsparen?

In het begin stonden we op erg veel beurzen, de laatste jaren zijn we daar wat selectiever in geworden. We doen mee aan beurzen waarvan we zeker weten dat we er iets uit halen, gezellig en goed georganiseerd zijn.

Daarnaast vinden onze bruidsparen ons heel goed via internet (website/social media) en natuurlijk mond-op-mond.

Wat is een van de leukste momenten uit jouw carrière?

Voor ons moet dat toch echt het maken van een Same Day Edit zijn. 's Avonds op het feest vertonen we de clip van de dag. Superveel stress, nog meer apparatuur. Maar om de live reacties van onze bruidsparen en hun gasten te zien... Wauw... kippenvel. Beter dan dat wordt het niet in deze branche. Dat is en blijft een van de leukste momenten uit onze carriere.

Ow ja.. En Destination Weddings zijn natuurlijk ook niet verkeerd. ;P

Wat voor toekomstplannen heb je voor jouw bedrijf?

Wij vinden het belangrijk om onszelf te blijven ontwikkelen. RiDali gaat haar eigen koers en onze plannen passen zich daar dan ook bij aan. We hebben allerlei plannen om extra's toe te voegen aan het maken van een trouwfilm, maar dat houden we nog even voor ons.

Wat zou je nog graag voor jouw bedrijf willen doen? Denk hierbij aan cursussen, training of een 1 op 1 met een van jouw helden!

We hebben net een training achter de rug bij Philip White in Engeland. En door deze training hebben we ingezien hoe waardevol het is dat je kunt sparren met iemand die in hetzelfde vak zit. De inspiratie die je hierdoor krijgt is ongelofelijk. We zullen dus meerdere trainingen gaan doen, hiervoor willen we nog naar Zuid Afrika en mogelijk ook Amerika. Dat we meer trainingen/cursussen gaan doen is zeker een feit. Dat geldt trouwens ook voor Social Media en Marketing.

Wat geef je als tip mee aan jouw collega's in de trouwbranche?

Volg je passie, doe wat je leuk vind en vergeet niet dat je tijdens een huwelijk op een van meest bijzondere dagen uit iemands leven aanwezig mag zijn. Wees daarnaast voorzichtig dat je niet teveel hooi op je vork neemt, dat kan een hap uit je passie en creativiteit nemen.

Ow.. En als het even kan, ga samen met je vrouw of man werken. Leuk man! Daarnaast is het natuurlijk ontzettend waardevol dat je je collega's opzoekt via Alles in Weddingland. Netwerken, ondersteunen, inspireren en groeien!

 

AIW lid - Trouwlocatie Fox
AIW lid - Silver Lining
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 15 april 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712