AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
3 minutes reading time (518 words)

Zomertijd, trouwtijd, jullie moment.

Ontwerp-zonder-titel-11

Het is volop zomer en dit zijn drukke tijden voor een trouwambtenaar, zo ook voor mij. Vanaf april gaat het meestal rustig aan beginnen en in de maanden mei en juni is het hard aanpoten met afspraken, gesprekken, schrijven van toespraken en de ceremonies.

Deze week (27) is het ook zo'n geweldige week, met heel veel trouwdingetjes en tussendoor moet je wel even ruimte maken voor andere zaken, zoals het opnieuw oma mogen worden van een geweldige kleinzoon, genaamd Kai.

Mijn dochter had dat goed uitgekiend, een keizersnede plannen op een donderdag in het AMC zodat moeders de dag ervoor al plaats kon nemen in een hotel en op de dag dat het zou gaan gebeuren, heel snel ter plaatse zou zijn.

Wat een heerlijke gebeurtenis, prachtig die kleine oortjes, vingertjes en noem maar op. Lang kon ik niet blijven want er stonden twee huwelijken op het programma, één op de vrijdag en één op de zaterdag.

Zoals ik al zei, hoogtijdagen voor alle trouwcollega's.

Het huwelijk van afgelopen vrijdag was er zo één om door een ringetje te halen. Een heel lief stel met twee jonge kinderen en dan trouwen op een geweldige buitenlocatie. Het voorgesprek was de week ervoor en ik genoot toen al van de verhalen van deze twee lieverds.

Wat heeft de bruid veel moeten opgeven door haar gezondheidsklachten, niet meer kunnen paardrijden, iets waar ze heel goed in is/was en dan eigenlijk niet de moeder kunnen zijn die ze zo graag had willen zijn. 

Soms ben je als trouwambtenaar ook psycholoog, maatschappelijk werker en aanhoorder, dit is wat het werk zo geweldig maakt. Al die verhalen en dan de juiste dingen eruit pikken die tijdens een ceremonie van waarde kunnen zijn én de juiste snaar raken.

Dan is het de dag voor het stel, 29 juni 2018.

De entree van de bruidegom was geweldig maar dan komt er een neefje met "Ome....hier komt je bruid". gevolgd door twee kleine ukkies met onwijs leuke kleding aan en dan..... dan komt de bruid, zo mooi en zo trots aan de arm van haar trotse papa met tranen in haar ogen. Haar lievelingsnummer klink uit de speakers, heel erg bij haar passend en zo emotioneel. Ik houd de zakdoekjes maar gereed want dit gaat weer een ceremonie worden met de nodige traantjes.

Veel, heel veel heb ik mogen vertellen over deze twee schatten maar hun geloftes naar elkaar waren een plaatje, en zo gemeend. Het was muisstil en ik hoorde de aanwezigen hun tranen wegslikken. 

Brrr kippenvelmomentjes, ik hou ervan. 

Er worden ringen gewisseld, de aktes worden getekend en ook voor het zoontje en hun 8 maanden oude dochter heb ik een akte gemaakt.

Het is altijd een feestje hoe deze kinderen daar van genieten. Het zoontje mocht krabbelen op zijn akte met een stripfiguur op de achtergrond, en het meisje? Te klein om te tekenen? Natuurlijk niet, met haar wijsvingertje, het stempelkussentje en schoonmaakdoekjes bij de hand, kan ook zij op een eigen akte haar stempel drukken.

Het was weer een warme, emotionele en o zo mooie ceremonie. Na een glaasje om mee te proosten ga ik stilletjes mijn spulletjes pakken en in de auto geniet ik  wel voor 1000%, de luidspreker vol open met de gedachte, morgen mag ik weer. Joepieeeeeeeeeeee!!

Liefs 

Ria

Tips bruidsfotografie voor een waardevolle herinne...
Bruidegom, heb jij wel het juiste pak aan?
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 24 augustus 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712