AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
4 minutes reading time (890 words)

AIW lid - Hulskers Fotografie

Wie ben je en wat doe je als Wedding Professional?

Mijn naam is Karel Hulskers en fotograaf. Ik woon in Eexterveen, klein dorpje vlak bij Gieten (nou is dat ook niet zo groot, maar wel bekend in Drenthe) 

Mijn specialiteit is mensen fotografie en dan veelal huwelijken. Mensen zijn zo ongelofelijk leuk, tenminste als je er een goeie klik mee hebt haha. Natuurlijk hebben we een heel team van fotografen en zelfs een visagiste, edn komen graag met 2 fotografen naar het huwelijk. We houden ervan om dierbare verhalende (journalistieke) foto's te maken. De foto's waar je later nog eens naar kijkt en het moment weer helemaal beleeft. Natuurlijk is een huwelijk niet alleen maar het trouwen van het bruidspaar, er gebeurt zoveel meer op een dag, kleine verhaallijnen, van opa en oma, pap's en mams tot aan de kinderen hebben allemaal hun eigen beleving van de dag. Prachtig om te zien! Vaak momenten die het bruidspaar niet eens heeft opgemerkt, gezien of gevoeld. Daar is waar wij te pas komen. Dat verhaal willen tesamen natuurlijk met de beleving van het bruidspaar, vastleggen op de foto. Alle kleine momentjes die er toe doen, het plezier, de tranen (soms ook van verdriet om het gemis van een dierbare) en de vooral de liefde. 

Hoe ziet een typische werkdag in het leven van jou als Wedding Professional er uit?

We beginnen al vaak vroeg bij het bruidspaar. Één fotograaf bij de bruid, de andere fotograaf bij de bruidegom, ja die moet er ook aan geloven ;). En eigenlijk gaan we meteen aan de slag nadat we met iedereen hebben kennisgemaakt. Ja want we kennen niet iedereen ;) We maken foto's van het make-uppen, de kapper en het aankleden van de jurk. Bij de bruidegom gaat dat natuurlijk anders, vaak iets minder make-up en eigenlijk nooit een jurk. 

Na het aandoen van de jurk komt de "first look"! Het bruidspaar ziet elkaar voor het eerst! klassiek via aanbellen of soms heel creatief op andere manieren. ohh's en ahhh's hihi, tranen van mam en pap. Mooi om te zien. 

Daarna gaan we vaak op pad. Het bruidspaar in een prachtige auto of koets en wij rijden er achteraan. Naar de locatie's die we vooraf hebben uitgezocht. Op die locaties gaan we foto's maken. van hele tedere of grappige momenten tot soms epische foto's. Meestal rijden we nog naar een andere locatie om het speels te houden. 

Dan is het vaak tijd voor de lunch, soms een broodje mee in een tasje soms heel uitgebreid met de hele familie. Ook daar maken we natuurlijk foto's (dat is de rode draad hoor.. iets met foto's) Na de lunch gaan we naar de ceremonie locatie. Een ceremonie duurt vaak 45 minuten en levert de meest prachtige emoties en foto's op. Heerlijk om erbij te mogen zijn.. zo dichtbij. Na de ceremonie is er taart en bubbels! doen we lekker aan mee, maar eerst.. je raad het al.. fotograferen! 

Als iedereen lekker taart of zoets heeft gehad beginnen we meestal aan de groepsfoto's. Samen met de wedding planner of ceremoniemeester maken we deze serie foto's. 

Dan volgt het diner of BBQ. Natuurlijk ook weer foto's. Die apparaten van ons staan eigenlijk nooit stil. Hoewel we vaak een hapje mee-eten. Vaak leveren we tijden onze "eet-pauze" een Same Day Edit. Een serie van 15 foto's van de dag. Ze kunnen deze dan trots showen tijdens het feest!

Het feest is voor het bruidspaar vaak het meest belangrijke haha.. stropdassen af, pumps uit en plezier maken met een borreltje erbij! Ow dat is zo leuk fotograferen, vaak schieten we op het feest net zoveel foto's als voor het feest :) 

Laat, voldaan, zere benen en geestelijk uitgeput gaan we weer naar huis. Maar thuis is het niet meteen slapen, nee! We moeten er eerst zeker van zijn dat alle foto's veilig zijn. Kaartjes backuppen dus! accu's opladen en andere toebehoren schoonmaken en klaarzetten voor de volgende dag....... weer een superhuwelijk! 

Waarom heb je gekozen voor deze niche?

Het AIW is een prachtig platform! Open mensen, die gemakkelijk en met passie praten over hun eigen werk. Altijd te woord staan en waar je je opgenomen voelt. Dit platform heeft me al veel geleerd en zal er hopelijk nog veel meer gaan leren. Ook hoop ik anderen met mijn kennis te verrijken. 

Hoe en waar vind jij jouw bruidsparen?

De meeste bruidsparen komen via andere bruidsparen en professionele collega's (in de trouwbranche) Ook spreken we heel veel bruidsparen op verschillende beurzen, zoals de Love&Marriage beurs.

Wat is een van de leukste momenten uit jouw carrière?

Oei.. heb zoveel leuke momenten. kan bijna niet kiezen. Maar mijn leukste moment is toch wel tijdens het huwelijk van twee dames. Gek als een deur, leven het leven, wilden absoluut een selfie met me. Tijdens die selfie 2 dikke zoenen op mn wang. klik de foto.. en daarna een dikke knuffel en dank je wel! 

 

Wat voor toekomstplannen heb je voor jouw bedrijf?

simpel, blijven groeien! beter worden! 

Wat zou je nog graag voor jouw bedrijf willen doen? Denk hierbij aan cursussen, training of een 1 op 1 met een van jouw helden!

Foundation workshop in Texas! me verdiepen in Fashion fotografie. 

Wat geef je als tip mee aan jouw collega's in de trouwbranche?

Blijf jezelf! Weet wat je wilt en stuur daar op. 

 

AIW lid - Paul Smithuis
AIW lid - Wishes & Weddings
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 25 september 2023
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712