AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
2 minutes reading time (478 words)

AIW lid - Paul Smithuis

Wie ben je en wat doe je als Wedding Professional?

Ik ben Paul Smithuis. Op een volledig houten dwarsfluit speel ik tijdens ceremonie, diner of receptie. Daarnaast schrijf ik ook teksten en componeer muziek. Zowel voor mezelf als anderen. Mijn bedrijf Paul Smithuis Muziek bestaat al vanaf 2007. Maar ik ben sinds april 2014 professioneel muzikant

 

Hoe ziet een typische werkdag in het leven van jou als Wedding Professional er uit?

Voor mij is geen dag hetzelfde. De ene keer bereid ik een optreden voor of bezoek een netwerkborrel. En de andere keer presenteer ik mezelf tijdens een beurs of ben bezig om een orkestband in te spelen. Ik ben iedere dag weer op een andere manier actief.

Waarom heb je gekozen voor deze niche?

Ik merkte dat de trouwbranche een niche was waarin ik mezelf met mijn instrument op verschillende manieren kon manifesteren. Daarnaast werk je altijd in een omgeving waar een leuke, feestelijke en romantische stemming heerst. 

Hoe en waar vind jij jouw bruidsparen?

De meeste bruidsparen ontmoeten mij tijdens de vele bruidsbeurzen waar ik mijzelf presenteer. Daarnaast krijg ik buiten mijn eigen website ook aanvragen via diverse online presentaties. Of via aanbevelingen die trouwbranche collega's uit mijn netwerk aan bruidsparen doen. 

Wat is een van de leukste momenten uit jouw carrière?

Elk optreden vormt weer een nieuw hoogtepunt. Maar mijn carrière heeft tot op heden al heel erg veel andere hoogtepunten mee mogen maken. Ik heb twee CD's gemaakt. Twee theaterconcerten mogen geven. De halve finale van Holland's Got Talent bereikt. Al vier keer het Keurmerk Trouwen mogen behalen. Vele radio en (lokale) tv optredens mogen geven. Twee keer genomineerd geweest voor de beste live muzikant van Nederland. Zelf geschreven nummers uitgebracht. In een videoclip samen met andere bn'ers mogen spelen. 

 

Wat voor toekomstplannen heb je voor jouw bedrijf?

De afgelopen tien jaar heb ik een enorme groei doorgemaakt. Het aantal optredens is stabiel en nog steeds stijgende. Mijn doel is om naast mijn activiteiten in de trouwbranche op dezelfde manier in andere branches te groeien. Ook op het gebied van songwriting en productie voor andere artiesten wil ik mezelf meer gaan ontplooien. Daarbij moet men denken aan samenwerkingen met bekende EDM DJ's, bands, instrumentalisten en vocalisten. 

Wat zou je nog graag voor jouw bedrijf willen doen? Denk hierbij aan cursussen, training of een 1 op 1 met een van jouw helden!

Ik zou graag met iemand die daar kijk op heeft mijn eigen geschreven workshop : "Het fluitende hart van een manager" willen ontwikkelen. 

Wat geef je als tip mee aan jouw collega's in de trouwbranche?

Probeer voor jezelf na te gaan op welke manieren jou eigen kwaliteiten het best tot z'n recht komen. En help vooral anderen door de samenwerking op te zoeken. Zo weten we de kwaliteit van het werk voor onze bruidsparen naar een hoger plan te tillen. 

 

AIW lid - Silver Lining
AIW lid - Hulskers Fotografie
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 24 juni 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712