AIW Blog

Onze Blogpagina waarin onze leden vertellen wie ze zijn, wat ze motiveert en wat ze zoal bezig houdt!
6 minutes reading time (1179 words)

MIJN EERSTE BLOG OM JULLIE KENNIS TE LATEN MAKEN MET DE ORGANISATIE ACHTER WISHES AND WEDDINGS

IMG_2983


HISTORIE WISHES AND WEDDINGS

Want hoe is Wishes and Weddingsnu eigenlijk begonnen. Welnu; ik ga het jullie vertellen. In 2009 werd Wishes and Weddings "geboren" en vormgegeven door Yvonne van Balkom, de vorige eigenaresse. Zij was bruidsfotograaf en wilde vanuit dat perspectief een uniek evenement neerzetten voor aanstaande bruidsparen. Dit met als doel ze vooral te begeleiden in hun reis naar een prachtige bruiloft. 

Het eerste event vond plaats in Zeist en was landelijk; er kwamen maar liefst 150 bruidsparen op af. Hierna werd besloten om het regionaal op te gaan zetten. Een uniek concept met persoonlijke aandacht voor alle bruidsparen, een hele middag voorpret vol inspiratie en de beste adviezen. En Yvonne is dus de bedenker van dit unieke concept. Met heel haar hart heeft ze dit concept heel succesvol neergezet. 

Uiteindelijk kon ze dit niet meer combineren met haar andere bedrijf en besloot ze met pijn in haar hart het concept/bedrijf over te dragen. Ze nam contact op met mijn partner, Patrick, die al heel veel jaren in de trouwbranche werkzaam is als DJ. Hij heeft van het begin af aan mee gedaan aan alle Wishes Events en heeft het zien groeien tot iets unieks. Als hij weer een event had gedaan kwam hij weer zo enthousiast thuis; hij zei altijd dat dit echt by far de leukste trouwbeurzen van Nederland zijn. Yvonne vroeg hem of hij iemand wist die het met dezelfde bezieling kon overnemen. 

En zo kwam het bij mij. Na 30 jaar in de zorg met veel plezier te hebben gewerkt wilde ik wel een andere uitdaging aan gaan en heb ik deze kans met beide handen aan gegrepen. Inmiddels al weer twee jaar met heel veel plezier en wat ben ik Yvonne nog steeds dankbaar voor deze mooie kans!


Twee jaar geleden werd de overname beklonken!

WISHES AND WEDDINGS NU

Toen ik het in 2016 mocht overnemen heb ik dat concept natuurlijk gekoesterd. Want zeg nu zelf; online je bruiloft organiseren is toch niet te doen? Je wilt toch weten met wie je te maken hebt? Heb je wel een klik met de leveranciers die toch de hele dag op jouw bruiloft aanwezig zijn? En hoe is het met de kwaliteit? Je wilt toch beleven, kennis maken, samen alles uitzoeken, inspiratie op doen. Dat kan toch echt alleen maar als je iedereen gaat ontmoeten. En wil je dan met iedereen afspraken maken of ga je ze gewoon ontmoeten tijdens een trouwbeurs of nog beter tijdens 1 van onze Wishes Events? In 1 middag alles geregeld, alvast voorproeven, ideetjes opdoen, de beste adviezen krijgen in een ongedwongen, persoonlijke sfeer. En ook nog prijzen winnen voor jullie bruiloft? Dit is het concept wat staat als een huis en waar ik ook echt trouw aan wil blijven omdat ik een mensen-mens ben. Ik vind persoonlijke aandacht belangrijk, voelen of je een klik hebt. En dat is ook de reden dat ik altijd op zoek ben naar de beste maar ook leukste professionals. 

Zij moeten dit concept begrijpen en omarmen, niet achter een tafel zitten met hun telefoon in de hand. Maar hun passie uitdragen met veel enthousiasme en alle aanstaande bruidsparen helpen in hun reis naar een droombruiloft! Dat is waar het om gaat. En het mooiste is dat de vele professionals die inmiddels zijn aangesloten ook gewoon naar elkaar verwijzen omdat ze wellicht voelen dat het bruidspaar beter bij zijn of haar collega past. 

Dus geen commerciële praatjes, niet bang voor concurrentie, maar kijken wat het beste bij het bruidspaar past. En daar kan ik zo van genieten als ik rond loop tijdens de events. De sfeer is altijd fijn, positief en gemoedelijk. Iedereen heeft het naar zijn zin en heeft leuke gesprekken. Soms zijn ze heel lang met elkaar in gesprek en dat kan gewoon omdat het event zo ingericht is. Met actuele workshops, gesprekken op de beursvloer, maar vooral de inspiratiesessie voor de ceremonie wordt altijd hoog gewaardeerd door de aanwezige bruidsparen. Wanneer Mariëlle Jongmans, buitengewoon ambtenaar de bruidsparen mee neemt in hun reis door de ceremonie gebeurt er iets bijzonders, gecombineerd met prachtige livemuziek is iedereen in vervoering. 

En ook hier krijgen de bruidsparen echt tips waar ze wat aan hebben. Mariëlle, inmiddels ook bekend van het TV-programma "Married at first sight" laat ze beleven hoe het kan zijn en inspireert iedereen, soms tot tranen toe geroerd. En dat is toch fantastisch? Zo kom je er achter wat je wel wilt en wat niet voor je mooiste dag.

Mariëlle in actie tijdens haar ceremonie-sessie!

En naast deze bijzondere sessies zijn er dus meerdere workshops tijdens het event. Zo is er altijd een workshop waarbij de voetjes van de vloer gaan, want daarin komen alle tips en adviezen aan de orde over de openingsdans. De openingsdans wordt vaak als lastig ervaren door veel bruidsparen. Hoe mooi is het dan om een expert zoals Annika Palm van Danszinnig Openingsdans in ons midden te hebben. Ook een vast onderdeel van onze events. En meer verklap ik niet over het programma; dit verschilt ook per event en houden we zoals gezegd actueel.

Wat ik zo bijzonder ook vind: de gezichten van de bruidegommen bij aanvang die er zijn. Want, hoor je ze denken, moet ik weer mee naar zo'n trouwbeurs. En als ik dan zeg aan het begin tijdens de opening van het event hoe leuk ze het zullen vinden, dan beginnen ze te lachen. Maar aan het einde komen ze naar mij toe en zeggen ze toch echt hoe ontzettend leuk ze het hebben gehad samen. Echte voorpret voor hun bruiloft, samen dingen uitzoeken en regelen, samen bezig met hun reis naar hun droombruiloft!

En als dan aan het einde bruidsparen in de rij staan om mij te bedanken voor een heerlijke middag, dan kan mijn dag niet meer stuk. Want daar doen we het voor. Er gaat ongelofelijk veel voorbereiding aan vooraf, maar wat is het leuk en gaaf om te doen. Altijd blije mensen, met ieder zijn eigen verhaal en altijd bruidsparen die ik blijf onthouden. Onthouden om hun bijzondere verhaal of omdat ze zo mooi feestelijk gekleed zijn, of omdat ze samen zo gelukkig er uit zien. 

Elke keer blijven we verbeteren en zoeken naar originele manieren om het voor iedereen nog leuker en succesvoller te maken. Zo hebben we vorig jaar onze eigen Wishes app ontwikkeld in samenwerking met onze partner Snapshot. En gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen. Patrick, mijn steun en toeverlaat waar ik lekker mee kan sparren en die mijn website onderhoud. En mijn vaste team gastvrouwen, waaronder mijn jongste dochter Shelly. Het is echt een feestje om dit te mogen doen.

In mijn volgende blog zal ik vertellen wat de organisatie dan allemaal inhoudt. Er zijn nog zoveel leuke dingen te vertellen. Mijn eerste blog en zeker niet mijn laatste blog. Ik hoop dat jullie met veel plezier deze blog hebben gelezen en wie weet tot ergens. Er komen nog genoeg Wishes Events aan in heel Nederland, dus wanneer je enthousiast bent geworden, trouwplannen hebt of als professional een kijkje wilt komen nemen, voel je dan zeer welkom!

Hartelijke groeten,Antoinette Zunnebeld, eigenaar Wishes and Weddings
AIW Lid - Weddingplanner Trouw aan jou
AIW lid - Puur Trouwen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 24 juni 2024
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.
© 2019 Alles in Weddingland | KvK 63942712